We kennen het allemaal wel: pulled chicken en pulled pork. Recepten met pulled beef komen een stuk minder vaak voor. Maar vandaag hebben we een lekker receptje voor een broodje pulled beef. Let wel op, de totale bereidingstijd is aardig lang. Daarentegen is de moeite die je erin moet steken, vrijwel minimaal. Een heerlijk recept die je zeker eens moet proberen!
Ingrediënten
170 gram magere runderlappen
1 Italiaanse bol
(gesneden) ijsbergsla
1 (runder)bouillon blokje
Knoflookpoeder
Peper en zout
Bereidingswijze:
Snij de runderlappen in blokjes, niet te klein want anders wordt het plukken straks lastig.
Zet een kookpan op het vuur en doe hier een klein beetje olijfolie in. Bak de runderlappen een beetje bruin aan. Voeg wat knoflookpoeder, peper en zout toe.
Voeg vervolgens ongeveer 400 ml water met het blokje bouillon toe. Breng het aan de kook en zet vervolgens het vuur lager. Laat de runderlapjes ongeveer 3 uur sudderen.
Haal de runderlapjes uit de pan. Laat het overige vocht in de pan zitten en voeg hier de suikervrije ketchup aan toe, ongeveer 2 el. Breng dit weer aan de kook en laat het zachtjes inkoken.
Pluk ondertussen het rundvlees met 2 vorken los van elkaar.
Voeg de pullen beef toe aan het ingekookte vocht zodat het vlees lekker sappig wordt.
Snij de Italiaanse bol open, beleg hem met ijsbergsla en schep de pulled beef er boven op. Eet smakelijk!
Voedingswaarde informatie
Calorieën | 453 |
---|---|
Totaal vet | 8g |
Verzadigd vet | 2g |
Totaal koolhydraten | 57g |
Suiker | 2g |
Eiwit | 46g |