Ga door naar belangrijkste inhoud
Recepten

Bloemkool Knoflookbrood | Eenvoudig koolhydraatarm recept

Bloemkool Knoflookbrood | Eenvoudig koolhydraatarm recept
Jennifer Blow
Schrijver en Expert1 jaar Ago
Bekijk het profiel van Jennifer Blow

Bloemkool-knoflookbrood zal je cravings binnen no-time stoppen..

Ga je low carb, maar kan je je geen leven voorstellen zonder je favoriete kaasachtige knoflookbrood? Probeer dan eens bloemkool knoflookbrood! Dit koolhydraatarme, eiwitrijke, kaasachtige gerecht zal je go-to-recept zijn om je trek in junkfood te stillen, minus het schuldgevoel.

Serveren
10

Ingrediënten

  • 1 bloemkool
  • 2 grote eieren
  • 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 1/2 gedroogde oregano
  • 200 g eiwitrijke kaas
  • snufje zout
  • snufje zwarte peper
  • Handje peterselie (gehakt)

Instructies

1.

Verwarm de oven voor op 220 °C. Hak de bloemkool grof en doe deze in een blender, en verwerk tot het lijkt op de consistentie van rijst. Breng over naar een magnetronbestendige kom, dek af met huishoudfolie en zet in de magnetron op de hoogste stand gedurende 5-6 minuten.

 

2.

Giet het overtollige water af door een zeef en leg de bloemkool op een kaasdoek. Knijp het resterende water eruit en doe de uitgedroogde bloemkool terug in een mengkom.

 

3.

Voeg eieren, knoflook, oregano, 150 g eiwitrijke kaas, zout en peper toe en mix tot alles goed gemengd is.

 

4.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en spuit over met een caloriearme spray. Voeg het bloemkoolmengsel toe en dep het in de vorm van je knoflookbroodkorst.

 

5.

Bak in 20-25 minuten goudbruin.

 

6.

Strooi de overgebleven eiwitrijke kaas en peterselie erover en gril ze 5 minuten op de hoogste stand.

Voedingswaarde informatie

Calorieën71
Totaal vet2g
Totaal koolhydraten3g
Eiwit10g
Op zoek naar meer bloemkool recepten?

BEKIJK DIT OOK:

Jennifer Blow
Schrijver en Expert
Bekijk het profiel van Jennifer Blow

Jennifer Blow is onze geregistreerde diëtist. Registered Associate Nutritionist - het Britse register van bekwame en gekwalificeerde voedingsprofessionals. Ze heeft een Bachelor of Science in Nutritional Science en een Master of Science in Research in Nutrition en is nu gespecialiseerd in het gebruik van sportsupplementen voor gezondheid en fitness, ondersteund met wetenschappelijk onderzoek.

Jennifer is geciteerd en genoemd als voedingsdeskundige in grote online publicaties, waaronder Vogue, Elle en Grazia. Dit door haar expertise in voedingswetenschap voor bewegen en gezond leven.

Haar ervaring strekt zich uit van het werken met de NHS (National Health Service) op voedingsinterventieproeven, tot specifiek wetenschappelijk onderzoek naar omega-3 vetzuursupplementen en ook het effect van fastfood op gezondheid, dat ze heeft gepresenteerd op de jaarlijkse Nutrition Society Conferentie. Jennifer is betrokken bij vele professionele ontwikkelingsevenementen om ervoor te zorgen dat haar kennis op het hoogste niveau blijft. Lees hier meer over Jennifer's ervaring.

In haar vrije tijd houdt Jennifer van wandelen en fietsen in de heuvels. In haar artikelen zul je zien dat ze ervan houdt om gezond eten aan te moedigen. Dat betekent echter zeker niet dat je een leven lang honger zult hebben.

myprotein