Op zoek naar wat pit in je leven? Deze taco's zorgen daar zeker voor.
Niall Kirkland heeft weer een geweldig idee in de keuken tot leven gebracht. Geladen met gebakken zoete aardappel, afgebrokkelde feta, pittige salsa, chili-limoen-zure room, knapperige geraspte sla en veel hete saus - zijn deze softshell-taco's een smaakexplosie waar je geen genoeg van kunt krijgen.
Wij kunnen niet meer wachten....
Maakt 10
https://youtu.be/EeXn2dVZTVE
Ingrediënten
- 400 g zoete aardappel (geschild en in kleine blokjes gesneden)
- 1 eetl. kokosnootolie
- 1 theelepel. komijn
- 1 theelepel. gerookte paprika
- ½ theelepel. chilipoeder
- 10 kerstomaatjes (fijngehakt)
- ½ rode ui (fijngehakt)
- 1 Spaanse peper (zonder zaadjes en fijngehakt)
- ½ limoen (geperst)
- 2 eetlepels. koriander (fijngehakt)
- 200 ml magere zure room
- ½ theelepel. knoflook poeder
- ¼ theelepel. chilipoeder
- ½ limoen (geperst)
- 10 zachte tacoschelpen
- 50 g feta (verkruimeld)
- Versnipperde sla
- 1 kleine avocado (in blokjes gesneden)
- 1 rode ui (in plakjes)
- Handvol koriander
- Sambal (optioneel)
Methode
- Verwarm je oven voor op 200 ° C / 400 ° F.
- Voeg de blokjes zoete aardappel toe aan een grote ovenschaal en bestrijk ze met kokosolie, komijn, paprika, chilipoeder en kruid goed.
- Bak je zoete aardappelen 25 minuten, tot ze zacht zijn.
- Meng ondertussen je salsa-ingrediënten en chilli-lime soured cream in aparte kommen en zet apart. Bereid de rest van je toppings en garnituren voor.
- Zodra de zoete aardappelen zijn gebakken, haal ze uit de oven.
- Bereid je tacoschelpen op een bakplaat, voeg een laagje zoete aardappel toe en bestrooi met feta. Bak ongeveer 5 minuten tot de feta zacht is.
- Haal uit de oven, voeg je salsa, sla, avocado en cream toe en maak af met plakjes rode ui, koriander en hete saus (als je het aandurft). Geniet!
Op zoek naar meer heerlijke recepten? Bekijk deze ook:
Voedingswaarde informatie
Calorieën | 198 |
---|---|
Totaal vet | 7g |
Totaal koolhydraten | 28g |
Eiwit | 5g |
Lauren is afgestudeerd in de Engelse literatuur en afkomstig uit het zuiden van het Verenigd Koninkrijk. Ze is altijd al dol geweest op zwemmen, heeft de afgelopen jaren de power van krachttraining ontdekt en geniet enorm van haar wekelijkse yogales.
In de weekenden kookt of eet ze meestal een soort van brunch en geniet ze van het uitproberen van nieuwe recepten met haar huisgenoten. Ze gelooft heilig in het evenwicht tussen de sportschool en af en toe een lekkere gin.
Lees hier meer over de ervaring van Lauren.