Avocado-brownies zullen je nieuwe favoriete gezonde brownierecept zijn.
Ja, het blijkt dat je avocado kunt toevoegen om ultra-fudgy, kleverige avocado-brownies te krijgen. Omdat de smaak van avocado zo mild is dat je het niet kunt proeven, maar in plaats daarvan geeft het een rijke romigheid die slechts gepaard gaat met klodders ongezonde boter.
- Serveren
- 9 porties
Ingrediënten
- 1 grote rijpe avocado (ca. 200 g, alleen vruchtvlees)
- 1 eetl. water
- 50 g kokossuiker (of zoetstof naar keuze)
- 85 g cacaopoeder (gezeefd)
- 1 theel. natriumcarbonaat
- 100 ml suikervrije siroop (smaak Butterscotch, of je kunt je favoriete smaak gebruiken), plus extra om te besprenkelen
- 4 middelgrote eieren
- 50 g pure chocolade van goede kwaliteit
Instructies
Verwarm de oven voor op 190C of op hetelucht 180C.
Mix de avocado, water, suiker, cacaopoeder, bakpoeder en siroop in een blender tot een gladde massa.
Klop in een aparte kom de eiwitten met een garde tot ze een beetje stijf worden en spatel ze dan voorzichtig door het mengsel.
Hak vervolgens de chocolade grof en roer deze door het avocado-browniemengsel (als het mengsel op dit punt te dik is, voeg dan wat meer water toe en roer).
Giet in een met bakpapier beklede bakvorm en bak 25 – 30 minuten.
Laat ze afkoelen, snijd ze in vierkanten en besprenkel ze met butterscotchsiroop.
Voedingswaarde informatie
Calorieën | 131 |
---|---|
Totaal vet | 13g |
Totaal koolhydraten | 17g |
Eiwit | 8g |
Jennifer Blow is onze geregistreerde diëtist. Registered Associate Nutritionist - het Britse register van bekwame en gekwalificeerde voedingsprofessionals. Ze heeft een Bachelor of Science in Nutritional Science en een Master of Science in Research in Nutrition en is nu gespecialiseerd in het gebruik van sportsupplementen voor gezondheid en fitness, ondersteund met wetenschappelijk onderzoek.
Jennifer is geciteerd en genoemd als voedingsdeskundige in grote online publicaties, waaronder Vogue, Elle en Grazia. Dit door haar expertise in voedingswetenschap voor bewegen en gezond leven.
Haar ervaring strekt zich uit van het werken met de NHS (National Health Service) op voedingsinterventieproeven, tot specifiek wetenschappelijk onderzoek naar omega-3 vetzuursupplementen en ook het effect van fastfood op gezondheid, dat ze heeft gepresenteerd op de jaarlijkse Nutrition Society Conferentie. Jennifer is betrokken bij vele professionele ontwikkelingsevenementen om ervoor te zorgen dat haar kennis op het hoogste niveau blijft. Lees hier meer over Jennifer's ervaring.
In haar vrije tijd houdt Jennifer van wandelen en fietsen in de heuvels. In haar artikelen zul je zien dat ze ervan houdt om gezond eten aan te moedigen. Dat betekent echter zeker niet dat je een leven lang honger zult hebben.