Eiwitpap is een van de gemakkelijkste dingen die je kunt maken met je eiwitpoeder en een supereenvoudige manier om je dagelijkse eiwitinname te verhogen. Deze romige apple pie protein porridge is een heerlijke draai aan een geliefd dessert en een echte winterwarmer - perfect voor die donkere ochtenden.
Je kunt ook creatief zijn met je toppings, wat een gemakkelijke manier is om het ontbijt de hele week interessant te houden. Onze gearomatiseerde suikervrije siropen zijn een match made in heaven - en ook volledig veganistisch.
Ingrediënten
Voor de pap:- 225 ml amandelmelk
- 50g 100% Havermout
- 1 schep Vegan Protein Blend (Banana)
- 2-3 druppels FlavDrops (Vanilla)
- 1/2 appel, in stukjes
- 1 theelepel. kaneel
- 1 kaneelstokje
- Gehakte hazelnoten of amandelen
- Bosbessen
Methode
- Giet de 200 ml amandelmelk in een pan en voeg dan de havermout en het kaneelstokje toe.
- Breng het mengsel aan de kook en laat het onder regelmatig roeren sudderen tot het een dikke consistentie krijgt.
- Haal de pap van het vuur, haal het kaneelstokje eruit en laat het een paar minuten afkoelen.
- Roer de resterende 25 ml melk, je eiwitpoeder, kaneelpoeder en de gehakte appels erdoor.
- Top met je noten en fruit en geniet ervan!
Opmerking: de reden dat je de pap laat afkoelen en dan 25 ml melk gebruikt, is omdat je het eiwit niet meteen wilt toevoegen - of erger nog, het samen met de pap kookt - omdat dit het mengsel waarschijnlijk zal schiften en je wilt je pap juist lekker romig hebben.
Als je je pap nog dikker wilt hebben, gebruik dan meer haver of probeer een eetlepel gemalen amandelen toe te voegen. Een andere favoriet is om een eetlepel pinda- of amandelboter toe te voegen aan je pap voor een heerlijke nootachtige smaak.
PROBEER DEZE OOK:
Voedingswaarde informatie
Calorieën | 332 |
---|---|
Totaal vet | 6g |
Totaal koolhydraten | 41g |
Eiwit | 29g |