Vroege ochtenden zijn zeker gemakkelijker het hoofd te bieden met een ontbijt dat zo goed is als dit.
Deze apple pie baked oats van Niall Kirkland is een heerlijke manier om je dag te beginnen. Warm, zoet en boordevol eiwitten, je zult genieten van elke lepel en vol zitten tot aan de lunch.
Dit recept is genoeg voor 4 porties en kan een paar dagen in de koelkast worden bewaard, dus je kunt je haverbasis altijd batchgewijs maken en elke ochtend vers bakken om de benodigde voorbereiding te minimaliseren (en je tijd in bed te maximaliseren).
Maakt 4
https://youtu.be/YtZVJzbf2xs
Ingrediënten
- 4 kookappels (Granny Smith)
- 1 eetl. spatwater
- 2 eetl. ahornsiroop
- 1/2 theel. kaneel
- 200 g. Rolled oats
- 1 theel. bakpoeder
- 2 scoops Impact Whey Protein (Vanilla)
- 1 snufje zout
- 300 ml melk
- 1 snufje bruine suiker (om te bestuiven)
- 1 snufje kaneel (om te bestuiven)
Instructies
Verwarm de oven voor op 180°C/360°F.
Schil eerst de appels, verwijder het klokhuis en snij ze vervolgens in kleine blokjes – houd 12 dunne plakjes apart voor de toppings later.
Doe de appelstukjes in een pan, voeg dan het water, de ahornsiroop en kaneel toe en kook op een laag tot middelhoog vuur gedurende 10-15 minuten, tot het vocht inzakt en de appels zacht zijn.
Meng ondertussen in een grote mengkom de havermout, vanille-eiwit, bakpoeder en zout. Roer de melk erdoor.
Als de appels gaar zijn, verdeel je ze over 4 ovenvaste vormpjes en bedek je ze met het havermengsel. Leg er drie appelschijfjes op en bestrooi met bruine suiker en een snufje kaneel.
Als je alles meteen bakt, plaats je de vormpjes op een bakplaat en bak je ze 10-12 minuten. Je kunt deze gebakken haver ook in batches maken, maar dan afzonderlijk koken, zodat ze elke ochtend vers zijn – dek af en bewaar tot 3 dagen in de koelkast.
Voedingswaarde informatie
Calorieën | 362 |
---|---|
Totaal vet | 6g |
Totaal koolhydraten | 60g |
Eiwit | 16g |
Lauren is afgestudeerd in de Engelse literatuur en afkomstig uit het zuiden van het Verenigd Koninkrijk. Ze is altijd al dol geweest op zwemmen, heeft de afgelopen jaren de power van krachttraining ontdekt en geniet enorm van haar wekelijkse yogales.
In de weekenden kookt of eet ze meestal een soort van brunch en geniet ze van het uitproberen van nieuwe recepten met haar huisgenoten. Ze gelooft heilig in het evenwicht tussen de sportschool en af en toe een lekkere gin.
Lees hier meer over de ervaring van Lauren.