Zoete snacks bevatten vaak ongelooflijk veel suiker en zitten bomvol calorieën. Deze zoete appel chipjes bevatten alleen de suiker die uit de appel zelf komen en zijn daardoor een stuk verantwoorder dan elke andere snack! Ook zijn ze lekker krokant en ideaal als snack.
Dit recept is gemaakt door Lennard.
Ingrediënten:
1 pink lady appel
3 el kaneel
3 el stevia
Sugar Free Syrup (butterscotch)
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 100 graden Celsius.
Verwijder de klokhuis van de appel zonder dat je hem open hoeft te snijden. Was de appel goed met koud water.
Snij zo dun mogelijke plakjes van de appel. Dit kun je eventueel met een schaaf doen.
Bestrooi de appelplakjes met de stevia en kaneel. Zorg dat dit allemaal goed verdeeld zit.
Leg de appelplakjes op bakpapier op een bakplaat en zet het voor zo’n 2,5 uur in de oven. Let op dat je ze halverwege even omdraait.
Serveer de appelchipjes met de Sugar free butterscotch Syrup om in te dippen! Absoluut het wachten waard!
Voedingswaarde informatie
Calorieën | 173 |
---|---|
Totaal koolhydraten | 38g |
Suiker | 35g |
Eiwit | 1g |