Elke dag komen we weer een ander airfryer-recept tegen dat ons stilhoudt.
Dit heerlijke "cheat" pizza-idee van @healthy_floflo is een van die recepten. Wie had ooit gedacht dat je je eigen gezonde pizzabodem zou kunnen maken met slechts 3 eenvoudige ingrediënten en hem dan in letterlijk 5 minuten klaar te hebben om te bedekken?
Met alleen bloem, zout en 0% Griekse yoghurt voor het deeg, bewijst Flo dat het heel goed mogelijk is om pizza in je wekelijkse maaltijdplan te houden zonder je zorgen te maken over een hit aan je macro's. Om nog maar te zwijgen van het feit dat het ook uitkomt op een indrukwekkende 24 g eiwit per basis, wat best goed is voor een klassieke 'cheat'-maaltijd, toch?
Zelf een deeg maken is niet zo eng als het klinkt - Flo's manier betekent niet wachten en geen gist of zelfs oven nodig! Al met al minimale poespas met maximale beloning.
Met de toppings kun je het echt je eigen maken. Begin met de eenvoudige (maar onverslaanbare) combinatie van een rijke tomatensausbasis met gesmolten mozzarella en ga vanaf daar. Flo gebruikt suikermaïs, plakjes pepperoni en wat versnipperde kippizza's, maar de mogelijkheden zijn echt eindeloos. Behalve ananas natuurlijk. Daar trekken we de grens bij.
Maakt 1
https://youtu.be/jH5YObMaeAU
Ingrediënten
- 100 g zelfrijzend bakmeel
- 1/4 tl zout
- 100 g 0% Griekse yoghurt
- 2 el tomatenpuree
- 1 zout kraken
- 1 tl mozzarella kaas
- 25 g mozzarella kaas
- 1 el Zoete maïs
- 6 plakjes pepperoni
- 1 Geraspte gekookte kip
Instructies
Voeg eerst de bloem, het zout en de Griekse yoghurt toe aan een kom en kneed met je handen tot je een glad, gecombineerd pizzadeeg krijgt.
Vorm een bal met het deeg en rol het vervolgens uit op een oppervlak dat vooraf is bestrooid met bloem om plakken te voorkomen. Als je geen deegroller hebt, kun je proberen voorzichtig te rollen met een mok of glas, of gewoon plat te maken met je handen.
Zodra je een ronde pizzadeegbodem hebt, breng je hem over naar je heteluchtfriteuse en bak je hem 5 minuten op 200C.
Draai vervolgens de pizza om en plaats hem terug in de heteluchtfriteuse om nog 3 minuten aan de andere kant te bakken.
Maak ondertussen je tomatensaus. Voeg de tomatenpuree, een snufje zout en een scheutje olie toe aan een kleine kom en meng. Flo zegt dat het gebruik van tomatenconcentraat beter werkt dan tomatensaus of passata, omdat deze de pizza drassig kunnen maken en de puree een rijkere smaak heeft.
Als de basis van het pizzadeeg klaar is, voeg je de tomatensaus toe en verdeel je deze gelijkmatig.
Leg een strooi geraspte mozzarella op de tomaat, plaats voorzichtig terug in de heteluchtfriteuse en bak nog 2 minuten. Het resultaat? Een perfect krokante pizza met heerlijk gesmolten kaas.
Wil je het je eigen maken? Gemakkelijk. Voeg gewoon de toppings toe die je lekker vindt tot de laatste stap met de kaas. Flo is gegaan voor wat suikermaïs, plakjes pepperoni en geraspte gekookte kip op de hare.
Voedingswaarde informatie
Calorieën | 404 |
---|---|
Totaal vet | 2g |
Totaal koolhydraten | 70g |
Eiwit | 24g |
BEKIJK DIT OOK:
Lauren is afgestudeerd in de Engelse literatuur en afkomstig uit het zuiden van het Verenigd Koninkrijk. Ze is altijd al dol geweest op zwemmen, heeft de afgelopen jaren de power van krachttraining ontdekt en geniet enorm van haar wekelijkse yogales.
In de weekenden kookt of eet ze meestal een soort van brunch en geniet ze van het uitproberen van nieuwe recepten met haar huisgenoten. Ze gelooft heilig in het evenwicht tussen de sportschool en af en toe een lekkere gin.
Lees hier meer over de ervaring van Lauren.