Heb je vanavond iets snel en lekker nodig voor het avondeten?
Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Deze heerlijke roerbakgerechten met maar 7 ingrediënten zijn ideaal te maken als je op zoek bent naar een gemakkelijke maaltijd die niet veel tijd en moeite kost om te bereiden en te koken.
En alleen omdat ze eenvoudig te maken zijn, wil dat nog niet zeggen dat ze niet boordevol smaak zitten. Van rundvlees met zwarte bonen, verrukkelijke kip met zout en peper en tofu met zoete soja - hebben we iets superlekkers voor iedereen.
Bovendien biedt elk van deze roerbakgerechten, inclusief de veganistische versie, een geweldige eiwitboost, perfect om je een vol en tevreden gevoel te geven.
Hier is hoe je ze maakt.
https://youtu.be/jAcLmRCB8JI
1. Black Bean Beef Noodle Stir-Fry
Voor 3
Ingrediënten
- 2 entrecote (in plakjes)
- 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 2 rode pepers (fijngehakt)
- 3 lente-uitjes (fijngehakt)
- 1 broccoli (in roosjes gehakt)
- 1 zakje zwarte bonensaus
- 200 g eiernoedels
Methode
- Verhit eerst een beetje olie in een grote wok. Voeg vervolgens de biefstukreepjes toe en bak ze een paar minuten tot ze bruin zijn en zet ze apart.
- Voeg de knoflook, pepers en lente-uitjes toe en bak ze een paar minuten tot ze zacht zijn. Voeg dan de broccoli toe en kook nog een paar minuten.
- Voeg vervolgens de eiernoedels toe en zorg ervoor dat je ze combineert met de andere ingrediënten in de pan door ze te scheiden met een tang of een lepel. Roer alles goed door en bak 2-3 minuten.
- Voeg nu de gekookte biefstukreepjes weer toe aan de wok, samen met de zwarte bonensaus. Roer alles goed om ervoor te zorgen dat alle ingrediënten gelijkmatig in de saus zijn bedekt.
- Bak de laatste 2 minuten en serveer! Garneer met extra fijngesneden bosui voor een lekkere crunch.
2. Salt & Pepper Chicken Stir-Fry
Voor 3
Ingrediënten
- 2 kipfilets (in plakjes)
- 3 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 3 rode pepers (fijngehakt)
- 1 ui (in plakjes)
- 1 groene paprika (in plakjes)
- 2 eetlepels. donkere sojasaus
- 250 g basmatirijst (gekookt)
Methode
- Verhit eerst wat olie in een grote wok en voeg dan de kipreepjes toe. Bak een paar minuten aan elke kant tot de kip gaar is en de buitenkant goudbruin begint te worden. Zet dan apart.
- Voeg vervolgens de knoflook, pepers, ui en paprika toe aan de wok en bak ze een paar minuten tot ze zacht zijn.
- Voeg de gekookte kipreepjes weer toe aan de wok en bak alle ingrediënten een paar minuten samen, roer ze door elkaar met een tang of een lepel.
- Voeg nu de gekookte rijst en sojasaus toe en meng goed om alle ingrediënten te combineren. Bak nog een paar minuten en serveer!
3. Soy-Glazed Tofu Stir-Fry
Voor 3
Ingrediënten
- 1 stuk verse gember (fijngehakt)
- 3 lente-uitjes (fijngehakt)
- 2 rode pepers (fijngehakt)
- 1 pak stevige tofu (in blokjes)
- 1 eetl. Peanut Butter
- 2 eetlepels. zoete sojasaus
- 300 g rijstnoedels
Methode
- Verhit je olie in een grote pan of wok en voeg dan de gember, lente-uitjes en pepers toe. Bak een paar minuten op hoog vuur, al roerend.
- Voeg vervolgens je blokjes tofu toe en bak 3-4 minuten. Voeg dan de pindakaas en sojasaus toe en roer erdoor tot alles in de wok gelijkmatig is bedekt.
- Voeg dan je rijstnoedels toe, meng goed om ze met al het andere te combineren. Bak de laatste 3-4 minuten en serveer. Garneer met gehakte lente-uitjes en sesamzaadjes
Genoten van dit recept? Probeer deze ook:
Lauren is afgestudeerd in de Engelse literatuur en afkomstig uit het zuiden van het Verenigd Koninkrijk. Ze is altijd al dol geweest op zwemmen, heeft de afgelopen jaren de power van krachttraining ontdekt en geniet enorm van haar wekelijkse yogales.
In de weekenden kookt of eet ze meestal een soort van brunch en geniet ze van het uitproberen van nieuwe recepten met haar huisgenoten. Ze gelooft heilig in het evenwicht tussen de sportschool en af en toe een lekkere gin.
Lees hier meer over de ervaring van Lauren.