Maak deze klassieke kerstkoekjes.
Biscotti zijn traditionele Italiaanse amandelkoekjes die tweemaal worden gebakken voor een onweerstaanbare crunch. Ze zijn de perfecte traktatie om naast je thee of koffie van te genieten - of als je er écht zin in hebt, kun je ze het beste gewoon direct in wat Protein Spread dompelen.
Natuurlijk moesten we een authentiek tintje hebben bij recept als dit, en daarom vroegen we onze favoriete Italiaanse bakker, Florencia (ook bekend als healthy_floflo), om haar eenvoudige versie met 5 ingrediënten te delen. Je hoeft niet zelfverzekerd te zijn in de keuken om deze koekjes te maken, en het is een geweldige feestelijke activiteit om je dit weekend in de stemming te brengen.
Je kunt ook een grote batch maken en deze aan je familie en vrienden geven voor een gemakkelijke zelfgemaakte cadeau-oplossing!
Maakt 20-22 koekjes
https://youtu.be/xoye6E7R330
Ingrediënten
- 175 g bloem
- 70 g suiker
- 1 heel ei en 1 wit
- 50 g amandelen (gehakt)
- 60 g pure chocolade (gehakt)
- Protein spread om te dippen
Methode
- Verwarm de oven voor op 180 ° C.
- Klop het hele ei en het eiwit in een kom los en voeg de bloem en suiker toe. Mix tot een gelijkmatig deeg.
- Voeg de gehakte amandelen en stukjes pure chocolade toe en roer door het deeg.
- Strooi een beetje bloem over je werkblad of een snijplank en halveer het deeg in twee gelijke stukken door het met je handen uit elkaar te trekken. Rol elke helft uit tot een lange stokbroodvorm en druk dan iets plat.
- Bak 10-15 minuten, haal ze voorzichtig uit de oven en leg ze op een snijplank. Laat een paar minuten afkoelen voordat je het in stukjes snijdt.
- Leg de stukjes biscotti terug op een bakplaat en bak ze nog eens 10 minuten goudbruin.
- Laat afkoelen voordat je er direct van geniet! Ze zijn op zichzelf al heerlijk, maar worden nog lekkerder als ze in onze Protein Spread worden gedompeld.
Probeer deze kerstrecepten ook:
Voedingswaarde informatie
Calorieën | 73 |
---|---|
Totaal vet | 2g |
Totaal koolhydraten | 10g |
Eiwit | 1g |
Lauren is afgestudeerd in de Engelse literatuur en afkomstig uit het zuiden van het Verenigd Koninkrijk. Ze is altijd al dol geweest op zwemmen, heeft de afgelopen jaren de power van krachttraining ontdekt en geniet enorm van haar wekelijkse yogales.
In de weekenden kookt of eet ze meestal een soort van brunch en geniet ze van het uitproberen van nieuwe recepten met haar huisgenoten. Ze gelooft heilig in het evenwicht tussen de sportschool en af en toe een lekkere gin.
Lees hier meer over de ervaring van Lauren.