Voor dit eenvoudige zomerrecept heb je maar 4 ingrediënten nodig.
Affogato is een traditioneel Italiaans dessert dat meestal bestaat uit vanille-gelato "drowned" met een shot hete espresso. Het resultaat is een heerlijk rijke en zoete lekkernij die je smaakpapillen echt wakker schudt, ideaal om een lekkere zomerse maaltijd mee af te ronden.
Onze eiwitrijke versie is een gezond alternatief voor ijs dat je in de winkel koopt, ideaal voor als je trek hebt, maar niet wilt verspillen aan al die toegevoegde suikers en hoge vetgehaltes. Maak gewoon een flinke partij ijs van deze cheat en je bent de hele zomer klaar om te gaan.
Maakt 2
Ingrediënten
- 250 ml melk
- 250 g Griekse yoghurt
- 1 schep Impact Whey Protein (Vanilla)
- 2 espresso shots (1 voor elke portie)
Methode
1) Voeg eerst de melk, yoghurt en eiwit toe aan een blender en mix tot een gladde massa. Giet in een bakvorm of vriezerbestendige bak en laat minimaal 4 uur invriezen.
2) Eenmaal bevroren, voeg een royale schep toe aan een kleine kom en giet er een verse espresso-shot over. Enjoy!
Probeer deze zomerrecepten ook:
Voedingswaarde informatie
Calorieën | 272 |
---|---|
Totaal vet | 3g |
Totaal koolhydraten | 7g |
Eiwit | 14g |
Lauren is afgestudeerd in de Engelse literatuur en afkomstig uit het zuiden van het Verenigd Koninkrijk. Ze is altijd al dol geweest op zwemmen, heeft de afgelopen jaren de power van krachttraining ontdekt en geniet enorm van haar wekelijkse yogales.
In de weekenden kookt of eet ze meestal een soort van brunch en geniet ze van het uitproberen van nieuwe recepten met haar huisgenoten. Ze gelooft heilig in het evenwicht tussen de sportschool en af en toe een lekkere gin.
Lees hier meer over de ervaring van Lauren.