Alles wat je nodig hebt voor dit eiwitijs recept zijn 4 eenvoudige ingrediënten en 30 seconden van je tijd. Maak je eigen eiwitijs met ons favoriete 30-seconden eiwitijs recept. Het is supergezond en heeft slechts 4 ingrediënten nodig en kan ook plantaardig worden gemaakt.
Bevroren bananen vormen het romige gezonde ijsje. Om bananen te bevriezen, pel je eerst je bananen, hak je ze in twee en gooi ze vervolgens in een diepvrieszak. Om te voorkomen dat ze bevroren aan elkaar blijven plakken, kun je ze eerst op een bak invriezen zonder ze te laten aanraken en ze vervolgens bevroren in de diepvries te doen.
Op zoek ander ijs dat én gezond én lekker is?
Bekijk ons eiwitijs gemaakt met een heerlijke 6 layer bar. De zes lagen van ultiem genot betekenen niet slechts enorm genot, maar ze bevatten ook nog eens goede macronutriënten. Zo bevatten de bars weinig suiker en veel eiwitten, wat betekent dat je je eiwitijs schuldvrij kunt eten.
Recepten met yoghurt zijn perfect voor direct na een training wanneer je spieren moeten worden bijgetankt met eiwitten en koolhydraten. Bovendien is er geen toegevoegde, geraffineerde suiker toegevoegd om te zorgen dat je calorieën laag blijven.
- Serveren
- 8
Ingrediënten
- 500 g bevroren bananen
- 4-6 scoops Vanilla Impact Whey Protein (3 maatlepels Vegan Protein blend voor de veganisten onder ons)
- 250 ml vetvrije yoghurt (gebruik zuivelvrij yoghurt voor de veganisten)
- 50 ml melk (naar keuze)
Instructies
Meng eerst alle ingrediënten tot ze bijna helemaal gemixed en glad zijn. Zorg ervoor dat je het mengsel niet te snel verwerkt. Het kan namelijk opwarmen en te vloeibaar te worden, wat betekent dat je het niet meteen kunt opeten.
Verwarm vervolgens een lepel onder de kraan, schep het ijs dan in een kom en je kunt meteen eten.
Giet het overgebleven ijs in een afsluitbare Tupperware-bak en vries in voor meer porties.
Om je eiwitijs romig te houden, meng je het ijs elk uur gedurende de eerste 4 uur vriezen. Je kunt deze stap desgewenst overslaan en eenvoudig 15 minuten ontdooien.
Top met je favoriete gezonde toppings zoals kaneel, Cacao Nibs, bosbessen of Suikervrije siroop.
Voedingswaarde informatie
Calorieën | 122 |
---|---|
Totaal vet | 1g |
Totaal koolhydraten | 20g |
Eiwit | 14g |
6 Layer Bar Protein Ice Cream - 2 ways
Ingrediënten:
- 300 g Griekse yoghurt
- 1 lepel Vanilla Impact Whey Protein
- 1 theelepel. vanille-extract
- 1 theelepel. kaneel
- 6 layer bar in verjaardagstaart of koekjes en room
https://youtu.be/ZRxscKAhoVg
Methode:
1. Klop de Griekse yoghurt, Impact Whey, vanille-extract en kaneel samen en breng over naar een klein blikje.
2. Meng vervolgens de 6 Layer Bar en voeg die toe aan het ijsmengsel.
3. Meng de reep in het mengsel en plaats het broodblik in een vriezer.
4. Bevries minstens 2 uur. Laat je ijs een paar minuten smelten voordat je aan deze lekkernij begint.
Jennifer Blow is onze geregistreerde diëtist. Registered Associate Nutritionist - het Britse register van bekwame en gekwalificeerde voedingsprofessionals. Ze heeft een Bachelor of Science in Nutritional Science en een Master of Science in Research in Nutrition en is nu gespecialiseerd in het gebruik van sportsupplementen voor gezondheid en fitness, ondersteund met wetenschappelijk onderzoek.
Jennifer is geciteerd en genoemd als voedingsdeskundige in grote online publicaties, waaronder Vogue, Elle en Grazia. Dit door haar expertise in voedingswetenschap voor bewegen en gezond leven.
Haar ervaring strekt zich uit van het werken met de NHS (National Health Service) op voedingsinterventieproeven, tot specifiek wetenschappelijk onderzoek naar omega-3 vetzuursupplementen en ook het effect van fastfood op gezondheid, dat ze heeft gepresenteerd op de jaarlijkse Nutrition Society Conferentie. Jennifer is betrokken bij vele professionele ontwikkelingsevenementen om ervoor te zorgen dat haar kennis op het hoogste niveau blijft. Lees hier meer over Jennifer's ervaring.
In haar vrije tijd houdt Jennifer van wandelen en fietsen in de heuvels. In haar artikelen zul je zien dat ze ervan houdt om gezond eten aan te moedigen. Dat betekent echter zeker niet dat je een leven lang honger zult hebben.