Deze romige kip tikka masala is een maaltijd waar je keer op keer op kunt vertrouwen.
Dit curryrecept van Niall Kirkland, gemaakt in slechts een half uur, maakt gebruik van verse ingrediënten om een heerlijk rijke saus te maken die boordevol smaak en zoveel warmte zit als je maar kunt bedenken- pas de hoeveelheid chilipoeder aan naar jouw smaak.
Het is een simpel recept om in een mum van tijd je lunches voor de week te maken, met goede voeding waarvan je weet dat het je lichaam voedt en je tot de avond vol houdt.
Voor 4 personen
https://youtu.be/q4r29neaoeg
Ingrediënten
- 1 eetl. 100% Coconut Oil
- 500 g kipfilet (in blokjes gesneden)
- 1 witte ui (fijngehakt)
- 4 teentjes knoflook (geraspt of geplet)
- 1 eetl. gember (geraspt)
- 2 eetlepels. tomatenpuree
- 1 theelepel. kurkuma
- 1 theelepel. garam masala
- ½ theelepel. chilipoeder
- 1 blikje tomatenblokjes (gemengd)
- 1 mok kokende kippenbouillon
- 3 grote eetlepels. volle Griekse yoghurt
- Basmati rijst
- Flatbreads (in reepjes gesneden)
- Gehakte cashewnoten
Methode
- Verhit eerst de kokosolie in een pan op middelhoog vuur en voeg de kipfilet en ui toe. Breng op smaak met peper en zout en bak tot de kip aan de buitenkant niet meer roze is.
- Zet het vuur lager en voeg de knoflook, gember, tomatenpuree, kurkuma, garam masala en chilipoeder toe, samen met een scheutje water en roer 1-2 minuten goed om de geuren van de kruiden te laten ontsnappen.
- Voeg dan de gemengde tomaten en kippenbouillon toe, breng de pan aan de kook en laat 10 minuten sudderen, af en toe roeren.
- Zodra je saus ongeveer voor de helft is ingekookt, haal je het van het vuur en roer je door de Griekse yoghurt. Als je het super romig wilt, voeg dan gerust meer Griekse yoghurt toe.
- Serveer met basmatirijst, flatbreadreepjes en gehakte cashewnoten.
Probeer deze recepten ook:
Voedingswaarde informatie
Calorieën | 291 |
---|---|
Totaal vet | 10g |
Totaal koolhydraten | 11g |
Eiwit | 41g |
Lauren is afgestudeerd in de Engelse literatuur en afkomstig uit het zuiden van het Verenigd Koninkrijk. Ze is altijd al dol geweest op zwemmen, heeft de afgelopen jaren de power van krachttraining ontdekt en geniet enorm van haar wekelijkse yogales.
In de weekenden kookt of eet ze meestal een soort van brunch en geniet ze van het uitproberen van nieuwe recepten met haar huisgenoten. Ze gelooft heilig in het evenwicht tussen de sportschool en af en toe een lekkere gin.
Lees hier meer over de ervaring van Lauren.