Ga door naar belangrijkste inhoud
Recepten

2 recepten voor je BBQ Leftovers

2 recepten voor je BBQ Leftovers
Lauren Dawes
Schrijver en Expert2 jaar Ago
Bekijk het profiel van Lauren Dawes

Ben je een beetje te opgewonden geweest met je vorige BBQ?

Als je ook maar een beetje op ons lijkt, gaat de portiecontrole al snel uit het raam zodra je de kolen aansteekt en de BBQ aan de gang krijgt. Er komt toch nooit een normale hoeveelheid vlees over die vlammen?

Gelukkig hebben we twee eenvoudige en heerlijke recepten voor je klaar om optimaal gebruik te maken van alle overgebleven worstjes en hamburgers waar je die dag geen ruimte voor hebt.

We zijn er zelfs vrij zeker van dat deze ontbijtideeën ervoor zorgen dat je je uiterste best doet om de volgende ochtend wat apart te houden. Ja, ze zijn echt zo goed.

Wil je gelijk naar de video met de recepten? Klik hier.

1. Breakfast Casserole

Voor 4 personen

Ingrediënten

  • 6-8 overgebleven worsten
  • 6 opgebakken aardappels
  • 6 eieren
  • 125 ml melk
  • 1 theelepel. zout
  • 1 theelepel. peper
  • 200 g magere cheddar (geraspt)
  • Suikervrije saus (BBQ)

Methode

  1. Verwarm je oven voor op 180 ° C.
  2. Bereid je overgebleven worstjes voor door ze eerst in tweeën te snijden en dan in 'halve maan' stukjes.
  3. Kraak vervolgens je eieren in een kom, voeg de melk en kruiden toe en klop tot ze goed zijn geslagen.
  4. Verkruimel nu op een bakplaat je opgebakken aardappels zodat je een gelijkmatige laag over de bodem krijgt. Strooi de stukjes worst erover en giet dan over de losgeklopte eieren.
  5. Bestrooi met geraspte kaas en zet in de oven gedurende 40 minuten.
  6. Eenmaal gekookt, laat het een paar minuten afkoelen voordat je het in stukjes snijdt en serveert met veel BBQ suikervrije saus.

Voedingswaarde informatie

Calorieën465
Totaal vet25g
Totaal koolhydraten23g
Eiwit38g

 

 

2. Breakfast Muffins

Serveert 1

Ingrediënten

Methode

  1. Plaats eerst een eierring in een pan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur - als je geen eierring hebt, kun je een koekjesvorm proberen. Kraak het ei voorzichtig in de ring.
  2. Plaats vervolgens je overgebleven burger in de koekenpan en laat het opwarmen terwijl het ei kookt. Voeg ongeveer halverwege het plakje cheddar toe aan de bovenkant van de burger, zodat het begint te smelten.
  3. Bereid je muffin voor door hem doormidden te snijden. Als het ei gaar is, gebruik dan een spatel om de burger uit de pan te halen en plaats deze op de onderste muffin. Verwijder vervolgens voorzichtig het gebakken ei en leg het op de burger.
  4. Spuit veel van je favoriete saus erop - we zijn gegaan voor BBQ-suikervrije saus - en plaats de bovenkant van de muffin er weer bovenop. Genieten!

Voedingsinformatie per portie:

Calorieën: 410

Eiwitten: 37g

Koolhydraten: 40g

Vetten: 15g

2 recepten voor BBQ leftovers

https://youtu.be/F2aob6frUFE

Lauren Dawes
Schrijver en Expert
Bekijk het profiel van Lauren Dawes

Lauren is afgestudeerd in de Engelse literatuur en afkomstig uit het zuiden van het Verenigd Koninkrijk. Ze is altijd al dol geweest op zwemmen, heeft de afgelopen jaren de power van krachttraining ontdekt en geniet enorm van haar wekelijkse yogales.

In de weekenden kookt of eet ze meestal een soort van brunch en geniet ze van het uitproberen van nieuwe recepten met haar huisgenoten. Ze gelooft heilig in het evenwicht tussen de sportschool en af en toe een lekkere gin.

Lees hier meer over de ervaring van Lauren.

myprotein